02.12. 2019.

Поводом текста објављеног у листу “Данас” под насловом “Иза мене стоји држава”, вршилац дужности ректора Мегатренда Дејан Ђорђевић саопштио је да до сада није давао било какву изјаву медијима на ту тему и да у целини демантује наводе који му се у том тексту приписују.

   Како се наводи, Ђорђевић се налази на службеном путу ван земље и није ни био у могућности да контактира с медијима.

Према обећању датом на конференцији за штампу 29. новембра, нови власник Мегатренда, и вршилац дужности ректора, ускоро ће се обратити медијима изјавом о свим релевантним појединостима у вези са власничком променом у тој високошколској установи и новом развојном фазом.

Данас: Ђорђевић изјавио “Иза мене стоји држава”

Бизнисмен Дејан Ђорђевић, кога је бивши власник Универзитета Мегатренд Мића Јовановић представио као заступника немачког конзорцијума фондова који је купио ту високошколску установу, рекао је да “тај конзорцијум постоји”, да ће професори убудуће “радити без новца”, а да иза њега лично “стоји држава”, преноси Данас.

“Ја сам затворио финансијску конструкцију тако што ће професори код мене радити без новца, јер ће им главни мотив бити да уче студенте, а не да примају плату”, навео је он у изјави за Данас.

Ђорђевић тврди да је “озбиљан пословни човек” који “увек говори истину и само истину”.

Он није одговорио да ли је новац за куповину Мегатренда већ пребачен бившем власнику.

Јовановић је претходно рекао да је обавеза немачког конзорцијума фондова да у Мегатренд инвестира 150 милиона евра, а Н1 ја након тога објавио да је конзорцијум, на чијем је челу у Србији Ђорђевић, регистрован као “д.о.о.” са минималним оснивачким капиталом.

Листу Данас Ђорђевић је рекао и да у Конзервативној реформистичкој странци, са чијег је чела смењен у јуну, није плаћао секретарице, рекавши да је требало да раде за идеале а не за плату.

Он је додао да је и даље на челу те партије, јер је после седнице на којој је смењен декретом избацио чланове који су гласали против њега, и да је и даље председник јер је, како каже, држава иза њега.

Народна странка поднела кривичну пријаву против Миће Јовановића и тражи привремено одузимање имовине

Народна странка затражила је данас реакцију министарстава просвете и правосуђа поводом продаје Универзитета Мегатренд, а поднета је и кривична пријава против бившег власника и ректора те високошколске установе Миће Јовановића због сумње на превару.

У кривичној пријави затражено је и привремено одузимање Јовановићеве имовине.

Испред Министарства просвете новинарима се обратио потпредседник Народне странке Синиша Ковачевић, који је затражио пријем код министра Младена Шарчевића како би са њим разговарао о, како каже, великој афери која може да уруши целокупно приватно високо образовање у Србији.

Он је оценио да је реч о фиктивној и непостојећој продаји, по нереалној цени.

Како је истакао, циљ Народне странке није да напада, него да одбрани приватно образовање у Србији.

Ковачевић је поставио питање шта ће након продаје тог универзитета по, како оцењује, цени вишеструко већој од стварне, бити са хиљадама младих људима који тренутно тамо студирају, као и са оних више од 27.000 људи који су стекли дипломе.

“То је армија људи која покрива државну управу од Мериошине до Владе Србије”, казао је Ковачевић.

Додао је и да у Влади Србије тренутно има троје људи који су студенти Мегатренда и један предавач на том универзитету.

“Постоје они које су куповали дипломе по повлашћеној цени и завршавали студије екстремно брзо, попут нашег министра полиције који је студирао исто онолико колико је министар одбране био у војсци”, казао је Ковачевић.

Он је истакао да на Мегатренду постоје и студенти који су честито стекли дипломе и професори који су професионално радили свој посао, али се о њима и њиховој судбини не води рачуна.

Ковачевић је рекао да се нада да ће Шарчевић наћи бар пола сата да са њим поразговара о наведеним темама и проблемима.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here