Mesto za reklamu

08.07.2021.

Републички хидрометеоролошки завод упозорио је данас на изузетно високе температуре које ће се кретати од 34 до 38 степени Целзијуса.

На подручју целе Србије биће на снази црвени метео аларм, који означава опасно време.

Овакво време задржаће се до суботе,када се очекује освежење са пљусковима и грмљавином.

Метеоролог Ђорђе Ђурић упозорио је у својој објави на Фејсбуку да је у току нови топлотни талас. Он наводи да се треба прилагодити актуелној временској ситуацији и врућинама.

„У најтоплијем делу дана све активности на отвореном треба свести на минимум. У периоду од 10 до 16 часова не треба се излагати сунцу дуже од 10 минута без адекватне заштите, како због високих вредности УВ зрачења, тако и због опасности од сунчанице“, пише у његовој објави.

Ђурић упозорава и да постоји опасност и од топлотног удара.

„Разлика у температурама између просторија и возила са расхладним уређајима и оне спољне температуре, не треба бити веома велика, јер превелика разлика може довести до проблема. Сезона је и купања, а како су температуре водених површина током дана и за 10 степени ниже од температуре ваздуха, улазак у водене површине не треба бити нагли“

У петак касније после подне и увече опрез ће бити неопходан на отвореном или у саобраћају, због могућности грмљавинских непогода.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here