Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Последњи туристички викенд и крај сезоне, изазвали су највеће гужве до сада на свим граничним прелазима са Мађарском. Због пада система мађарски цариници нису радили три сата. Колоне су дуге три километра, а чека се најмање седам сати.

Према последњим информацијама Управе граничне полиције, на излазу из Србије се на граничном прелазу Хоргош чека четири сата.

Такође, треба рачунати на још чекања пошто је међузона до прелаза Реске пуна. Да бистеушли у Мађарску, треба издвојити још три сата.

Мађарска полиција саопштила је да тренутно прима возила у чак 17 трака, па се гужва врло полако смањује.

На позив граничне полиције, Комесаријат за избеглице је реаговао и поделио више од 3.000 флашица воде путницима који су сатима чекали.

Оптерећен је и прелаз Хоргош 2, на ком су задржавања на излазу три сата. Према најавама надлежних, Хоргош два ће сутра радити само на излазу из земље.

На граничном прелазу Келебија на излазу из Србије аутомобили чекају два сата.

Мања је гужва на прелазу Бачки Виногради, где су задржавање за путничка моторна возила 45 минута.

Велике гужве и на прелазу Гостун – сат и по. На прелазу Јабука чека се сат и 40 минута.

Због великих гужви на Гостуну и Јабуци, за улазак у Црну Гору препоручује се прелаз Шпиљани на ком се тренутно чека само 20 минута.

Када је реч о једном од најфреквентнијих прелаза током летње сезоне, Градини, чека се око сат времена.

На граници Македоније и Србије, на прелазу Прешево слична ситуација – возила се задржавају сат времена на улазу у Србију.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here