Mesto za reklamu
  1. 01. 2021.

Фејсбук и Инстаграм продужиће забрану за налоге америчког председника Доналда Трампа на најмање наредне две недеље док се не заврши пренос власти у САД, саопштио је власник “Фејсбука” Марк Закерберг.

Марк Закерберг је поручио да шокантни догађаји у последња 24 сата јасно показују да председник Доналд Трамп намерава да искористи преостало време на функцији да поткопа мирну и закониту транзицију власти.

“Продужавамо блокаду који смо поставили на његове Фејсбук и Инстаграм профиле на неодређено време, а најмање две недеље, до завршетка мирне транзиције власти”, поручио је Закерберг.

Што се тиче “Твитера”, који је такође оптужио Трампа за изазивање насиља и суспендовао му налог на 12 сати, амерички председик је обрисао спорне коментаре, а “Твитер” му је одблокирао налог.

Компанија “Твитер” је поручила претходно да ће следеће кршење њихових правила довести до трајног брисања профила Доналда Трампа.

Друштвене мреже Твитер и Фејсбук јуче су закључале Трампове налоге због његових, како наводе, неутемељених тврдњи о крађи председничких избора усред нереда у главном граду земље.

Амерички Конгрес потврдио је бројањем гласова електорског колеџа да је Џозеф Бајден 46. председник САД, а на дужност ће ступити 20. јануара.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here