Mesto za reklamu
  1. 09. 2019.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић учествовао је у Њујорку, у оквиру генералне дебате 74. заседања Генералне скупштине УН, на скупу о верским слободама у организацији САД, саопштило је Министарство спољних послова.

Скупом на тему “Глобални позив за заштиту верских слобода”, који је одржан на највишем нивоу, председавао је амерички председник Доналд Трамп.

Председник САД је позвао глобалну заједницу да штити религиозне људе од прогона.

Трампова администрација је наглашавала подршку верским слободама, посебно за хришћане, али је председник данас споменуо и друге вере, наводи Си-Би-Ес.

Најавио је да ће САД издвојити 25 милиона долара више у сврху заштите верских слобода, мада је нејасно како ће средства бити искоришћена.

Дачић на скупу о верским слободама

“Сједињене Америчке Државе су засноване на принципу да наша права не потичу од владе. Она долазе од Бога”, поручио је Трамп.

На скупу су били присутни генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутерес, потпредседник САД Мајк Пенс, државни секретар Мајк Помпео, амбасадорка САД при Уједињеним нацијама Kели Kрафт и велики број високих званичника из целог света.

Дачић и на скупу о климатским променама

Први потпредседник Владе и шеф дипломатије Ивица Дачић учествовао је данас и на Самиту о климатским променама, у организацији генералног секретара УН Антонија Гутереша.

Скуп је окупио шефове држава и Влада, представнике пословног и цивилног сектора.

Најављени су нови кораци у суочавању са климатским променама.

Скупу су се обратили, између осталих, немачка канцеларка Ангела Меркел и француски председник Емануел Макрон.

Амерички председник Доналд Трамп се на самиту задржао 15 minuta, али није говорио.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here