Mesto za reklamu
  1. 12.2018.

Амерички председник Доналд Трамп је у писму Хашиму Тачију навео да је достизање споразума између Београда и Приштине достижно. Очекујем да Вас и председника Александра Вучића дочекам у Белој кући да бисмо прославили то што ће бити историјски споразум, навео је Трамп.

Амерички председник Доналд Трамп затражио је у писму од политичких лидера на Косову да буду јединствени у постизању свеобухватног споразума са Србијом. То писмо објавио је косовски председник Хашим Тачи на свом Фејсбук налогу.

Објава Хашима Тачија на Твитеру

У њему се наводи да је тај споразум шанса за Косово и да би њено пропуштање могло бити враћање уназад на дуже време. Потребно је суздржати се од акција које би постизање договора учиниле тежим, сматра Трамп.

“Спремни смо да вам помогнемо у настојањима за постизање споразума који би се балансирано одразио интересе Косова и Србије. Такав споразум је достижан. Очекујем да Вас и председника Александра Вучића дочекам у Белој кући да бисмо прославили то што ће бити историјски споразум”, наводи се у писму америчког председника Доналда Трампа упућеном косовском председнику Хашиму Тачију.

Трамп је навео и да су САД уложиле много у Косово као “независну и суверену државу”. “Желимо да ваша земља настави да се развија”, пише у писму америчког председника.

Навео је и да му је било задовољство да разговара са Тачијем у Паризу и да Косово сматра партнером у настојањима да гарантује мир и стабилност у Европи.

„Српска стварност“ / РТК /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here