Mesto za reklamu

13.03.2020.

Амерички председник Доналд Трамп прогласио је ванредну ситуацију на нивоу целих Сједињених Америчких Држава због коронавируса.

„Званично проглашавам ванредну ситуацију“, рекао је Трамп током конференције за новинаре.

Амерички лидер је објаснио да ће то омогућити да се за борбу против коронавируса издвоји „до 50 милијарди долара“.

Трамп је рекао да ће Министарство здравља добити нова овлашћења за борбу против епидемије.

„Нећемо жалити никакве ресурсе, апсолутно никакве“, прецизирао је амерички лидер током говора у Белој кући.

Нова метода дијагностиковања

Америчке власти предложиле су нови метод дијагностиковања коронавируса, изјавила је координаторка за борбу против коронавируса при администрацији САД Дебора Биркс.

„Уз подршку Гугла направили смо сајт за тестирање, на коме клијенти, пацијенти и сви заинтересовани могу попунити упитник“, објаснила је она.

Како је истакла, упитник ће показати да ли особа има симптоме коронавируса. У случају позитивног резултата, могу преузети тест.

„Тада ће им бити предложено да дођу и узму тест ‘не излазећи из возила’, биће таква опција. Лабораторије ће након тога примењивати аутоматски систем обраде великог броја података, како би обезбедиле резултате у року од 24-36 часова“, додала је она.

Власти САД настављају да затварају образовне установе, уводе забрану одржавања догађаја и окупљања са великим бројем људи, а многе конференције се одржавају онлајн.

Режим ванредне ситуације ће омогућити администрацији председника САД да оперативно расподели неопходне ресурсе за борбу против вируса у свим савезним државама САД.

Према последњним информацијама, број оболелих од коронавируса у САД премашио је 1.600 људи. Међутим, сумња се да је оболелих много више. Како је саопштено, у Америци је до сад урађено мање од 10.000 тестирања на коронавирус.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here