Mesto za reklamu
  1. 01.2019.

 На данашњој седници Председништва Покрета слободних грађана утврђени су кандидати за председника – Сергеј Трифуновић /драмски уметник / и Александар Оленик /правник / и чланове Председништва који ће бити изабрани на предстојећој ванредној скупштини 26. Јануара саопштио је ПСГ.

За избор два члана Председништва кандидати су Петар Милетић, Биљана Стојковић, Снежана Тасов, Иван Милановић, Лидија Мартиновић, Бојан Бонџић и Милош Марковић, наведено је у саопштењу.

Подсетимо, средином децембра тадашњи председник Покрета Слободних грађана Саша Јанковић објавио је да се повлачи са места председника ПСГ и Грађанског блока 381 и из активног политичког живота. Он је на Твитеру објавио писмо, у ком је навео да се повлачи јер „неће да дели људе који сви подједнако желе да уклоне опасан и криминализован режим који нам је отео државу“.

У политику је ушао у фебруару прошле године, након што је поднео оставку на место заштитника грађана, на ком је био 10 година. Непосредно пре тога, 100 јавних личности, међу којима су књижевници, глумци, професори и новинари, објавило је апел да се Јанковић кандидује за председника Србије на изборима, који су одржани у априлу 2017. године.

Његову кандидатуру подржале су Демократска странка, Нова странка, Социјалдемократска унија,  као и низ локалних партија и покрета, а на изборима је освојио 16,36 одсто гласова.

Исте године формирао је Покрет слободних грађана и изабран је за његовог председника, али недуго од оснивања почели су да га напуштају најближи сарадници, тврдећи да је аутократа. Један од његових некад најближих сарадника Срђан Шкоро је навео да се свака критика у Покрету доживљавала као „лично непријатељство против брачног пара Јанковић“.

„Српска стварност“ / РТС, Танјуг, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here