Mesto za reklamu

03. 05. 2020.

На северу Косова и Метохије у последња 24 часа регистрована су три случаја заразе корона вирусом. Новооболели пацијенти су из Лепосавића.Преминули пацијент је из Косовске Митровице. Од сутра ступају на снагу нове, блаже мере кретања на Косову 

Излечено је 5 пацијената, четворо из Косовске Митровице, један из Зубиног Потока.

У Косовској Митровици се налази 42 оболелих, од којих је 30 излечено ( 3 преминуло), у Звечану 25 од којих је 19 излечено (1 преминуо), у Зубином Потоку 21 од којих је 15 излечено (1 преминуо), у Лепосавићу се налази 20 оболелих док је 8 лица излечено (4 преминуло).

У Студентском центру у Косовској Митровици је смештено 16 пацијената са лакшом клиничком сликом, у Клиничко-болничком центру Косовска Митровица 9 пацијената са умереном клиничком сликом и у КЦ Крагујевац 2 пацијента.

Од сутра ступају на снагу нове, блаже мере кретања на Косову

Најављено је да ће грађани имати више времена за кретање током дана. Имаће два пута по 90 минута пре и после подне, а остале мере се односе на дозволу рада грађевинарима, појединим услужним делатницима, трговцима некретнина.

Остале олакшавајуће мере ће бити увођене постепено до 2. јуна. Међутим, најављено је да ће се дуго чекати на могућност окупљања као што су свадбе и сахране.

У Приштини је од синоћ укинута изолација, уведена пре неколико недеља због пораста броја случајева инфекције. У највећем граду на Косову пет дана заредом није забележен ниједан случај заразе.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here