Mesto za reklamu
  1. 10. 2019.

Трофеј клупског првака света стигао је данас на стадион “Рајко Митић”, након одлуке Међународне фудбалске федерације да Црвеној звезди, али и осталим екипама које су освојиле Интерконтинентални куп у периоду од 1960. до 2004. године, званично призна као титулу најбољег на планети.

Све до 27. октобра 2017. године освајачи Интерконтиненталног купа, победници утакмице између шампиона Европе и Јужне Америке, нису били званично признати као клупски прваци света.

Зато ће навијачи црвено-белих данас, од 17 сати испред клупског музеја и три сата пре меча Црвене звезде и Рада у Суперлиги, имати прилику да први пут виде тај пехар.

До сада ниједан клуб у својим витринама није имао званични трофеј првака света, већ само спонзорски.

Фудбалери Црвене звезде на кров света попели су се 1991. године победом над чилеанским Коло Колом 3:0 у Токију, са два гола Владимира Југовића и једним Дарка Панчева.

Екипу је у Токију тада водио тренер Владица Поповић, а играли су: Звонко Милојевић, Душко Радиновић, Илија Најдоски, Владе Стошић, Горан Василијевић, Југовић, Миодраг Белодедић, Милорад Ратковић, Панчев, Синиша Михајловић и Дејан Савићевић.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here