Mesto za reklamu
  1. 12. 2018.

Фабрика каблова за ауто-индустрију “Amphenol Automotive Technology” отворена је у Индустријској зони у Трстенику у којој ће, како је најављено, бити запослено 1.000 радника. Настављамо да градимо и да запошљавамо људе, поручио председник Александар Вучић.

Отварање фабрика и запошљавање људи је “посао свих послова”, поручио је Вучић грађанима у Трстенику, који су га дочекали испред нове фабрике и додао да ће наставити то да ради и убудуће. Како је рекао, 2016. године је у Трстенику, и то без јавних предузећа, било 400 милиона динара дуга, а данас тај град другачије и боље функционише.

“Затварани су нам погони 90-их и посебни 2000-их година, и у Трстенику, Крушевцу, Краљеву, целом Расинском и Рашком округу и зато је данас важно да радимо посао свих послова – да отварамо фабрике, да правимо посао за људе, да не би одлазили одавде”, поручио је Вучић.

Вучић је пресекао врпцу заједно са потпредседником и генералним директором корпорације “Amphenol Automotive Technology”, која ће у Трстенику, према најавама, запослити 1.000 радника.

“Осим тих 1.000 људи који ће да раде, обећавам да ћемо наставити да градимо, да запошљавамо људе, да остајете овде и не идете по белом свету да се запошљавате и бринете за децу”, поручио им је председник.

Један од водећих глобалних произвођача електронских и оптичких конектора и кабловских система у августу је отворио погон у некадашњем објекту трговинског предузећа “Западна Морава”.

“Amphenol Automotive Technology” тренутно има 130 запослених, а како је раније најављивао председник општине Трстеник Александар Ћирић у плану је да се, проширивањем производње на 7.000 квадратних метара, следеће године запосли 1.000 радника.

Фабрика у Трстенику део је корпорације “Amphenol”, која је основана 1932. године и данас има око 68.000 запослених широм света.

Свечаном отварању присуствовали су и директорка фабрике у Трстенику Јана Јаворка и председник општине Трстеник Александар Ћирић.

„Српска стварност“ / РТС – Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here