Mesto za reklamu
  1. 07. 2020.

Центар за културу и уметност из Трста, у част Јадранке Јовановић, организовао је вебинар – видео-презентацију на интернету у оквиру које је представљен уметнички рад, каријера и искуство првакиње Београдске опере, као и њено ангажовање у Скупштини Србије.

Вече са Јадранком Јовановић отворио је председник Центра Серђо Ћековини, а интерактивни разговор у трајању од сат и по, водио је маестро Ромоло Ђеси, диригент са којим је у својој уметничкој каријери примадона сарађивала и раније.

Интерактивни дијалог употпунило је десетак снимака са светских наступа, као и могућност постављања питања свих који су пратили ову презентацију.

Центар за културу и уметност из Трста постоји од 1946. године и до сада је реализовао више од 6.000 културних догађаја, угостио на стотине најважнијих личности из читаве Европе и то не само из области културе већ и из области медицине, књижевности, политике, економије.

На њиховој веб-страни стоји да је у плејади најпознатијих имена својевремено био и Иво Андрић, као и диригент маестро Ђанандреа Гавацени, филмски редитељ Пјер Паоло Пазолини, уметнички критичар Виторио Сгарби, бивши италијански премијер Ђовани Спадолини…

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here