Mesto za reklamu
  1. 03. 2019.

Оставите те политичке изјаве, било ко од политичара и из Приштине и из Београда ко нешто зна о убиству Оливера Ивановића, нека се јави Тужилаштву – рекао је тужилац Силе Хоџа.

Ако политичари из Приштине и Београда имају информације о убиству Оливера Ивановића, нека се јаве државном тужилаштву Косова, каже за Инсајдер тужилац Силе Хоџа, који води истрагу у случају убиства Ивановића.

Он тако одговара на изјаву председника тзв. Косова Хашима Тачија да је Милан Радоичић, потпредседник Српске листе, главни осумњичени за убиство лидера Грађанске иницијативе СДП и да је оно почињено по налогу власти у Београду, али и наводе директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића да су „све сигурнији да су убиство наложиле садашње власти у Приштини“.

“Оставите те политичке изјаве. Било ко од политичара и из Приштине и из Београда ко нешто зна о овом случају, нека се јави Тужилаштву. Ми смо отворени за њих у том погледу. У државном интересу је да се открију убице Оливера Ивановића”, каже Хоџа.

На подсећање да је председник тзв. Косова Хашим Тачи недавно рекао да је протерао потпредседника Српске листе Милана Радоичића са Косова, због чега се могао стећи утисак да је реч о политичком процесу, Хоџа каже да ту изјаву Тачија није видео.

Он наводи да Милан Радоичић има статус осумњиченог у убиству Ивановића, али и да још нема довољно доказа да против њега подигне оптужницу.

“Истрага је и даље у току. Неке доказе против Радоичића имамо, али не довољно да подигнемо оптужницу”,  каже тужилац.

Како он наводи, осим Радоичића, статус осумњичених за убиство Ивановића имају још четири особе. Реч је о Марку Рошићу и Недељку Спасојевићу, који се у притвору налазе још од 23. новембра прошле године.

Према речима Хоџе, исти статус има и полицајац Драгиша Марковић, који је сумњичи и за одавање службене тајне, будући да је са места убиства Ивановића позвао телефоном српске органе безбедности. Марковић се брани са слободе, али је у обавези да се једном недељно јавља полицији.

„Српска стварност“ /Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here