1. 05. 2021.

Према прелиминарним резултатима локланих избора у Херцег Новом, највише гласова добила је коалиција “Ни лијево, ни десно – правац Нови”.

На 76 одсто обрађаних гласова, према пројекцији коалиције “Ни лијево, ни десно – правац Нови” та листа је освојила нешто више од 28 посто гласова, док је коалиција “Европски тим за Херцег Нови” освојио 21 одсто, “За будућност Херцег Новог” 19, Новска листа 19, УРА седам и Права четири одсто.

Из Општинске изборне комисије су казали да током изборног дана нису забележене неправилности које би могле утицати на регуларност избора.

То значи да ће Демократа коалиција “Ни лијево, ни десно, правац Нови” ће имати 10 одборника, коалиција “Европски тим за ХН” осам, Новска листа и коалиција око Демократског фронта по седам, УРА два и коалиција око Праве један.

“Убједљиво смо најјача листа и могу да прогласим побједу партија на власти у пропорцији пропорцији 80 наспрам 20 одсто, за разлику од мог претходног обраћања”, рекла је Тамара Вујовић из Демократа коалиција “Ни лијево, ни десно, правац Нови”.

Вујовићева је, у претходном обраћању, навела како ће партије које врше власт у том граду, убедљиво победити локалну опозицију.

“Историјска побједа значи да ће ДПС имати једну четвртину, а партије власти три четвртине гласова и да ће ДПС бити на историјском минимуму, бар кад је Херцег Нови у питању”, навела је Тамара Вујовић.

Саопштила је да је, према њиховим подацима, до 20 сати на биралишта изашло 66,37 одсто од уписаних бирача.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here