1. 01. 2020.

Министарствo одбране Владе Републике Србије саопштило је данас да је позив за увођење у војну евиденцију особа које ове године постају пунолетне упућен младићима рођеним 2002. године, као и старијих годишта који нису уведени у војну евиденцију.

У саопштењу се истиче да увођење у војну евиденцију не значи позивање на служење војног рока, већ представља обавезу дефинисану Законом о војној, радној и материјалној обавези.

Лица мушког пола ту законску обавезу треба да регулишу јављањем у надлежни центар Министарства одбране за локалну самоуправу, а потребно је да на увид понесу личну карту или неку другу јавну исправу из које се може утврдити идентитет.

Увођење у војну евиденцију могуће је обавити сваког радног дана од 9 до 15 часова. Општи позив за увођење у војну евиденцију траје до 28. фебруара, после чега ће бити упућивани појединачни позиви свима који се нису одазвали.

Младићи који бораве у иностранству своје право и законску обавезу испуњавају у надлежном дипломатско-конзуларном представништву Републике Србије у земљи боравка, a потребно је да на увид понесу важећу путну исправу.

Упитник за увођење регрута у војну евиденцију и пријава података о регруту – војном обвезнику могу се преузети овде.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here