Mesto za reklamu
  1. 08. 2019.

Конференција за новинаре организатора протеста “1 од 5 милиона”

Поводом насилног рушења мобилне ограде испред зграде Председништва током синоћњег протеста, представник Удружења “1 од 5 милиона” Срђан Марковић упитао је “ко је издао наређење да се пребијају студенти и грађани који протестују”. Демантовао је наводе да је позвао на насилан упад у зграду.

Срђан Марковић је затражио од Војнобезбедносне агенције да истражи ко је био командир јединице “Кобри” који је, како каже, у суботу увече наредио пребијање учесника протеста испред зграде Председништва.

“Ко је издао наређење да се пребијају студенти и грађани који протестују. Ко је наредио брутално пребијање и пребацивање преко ограде”, упитао је Марковић на конференцији за новинаре на Андрићевом венцу, тражећи и да се испита да ли је међу тим људима било и оних који нису из “Кобри”.

Марковић је поручио опозицији да седећи за истим столом са представницима власти, како би разговарали о изборним условима, подржавају имитацију дијалога, и позвао их да “не буду саучесници у овим фарсама власти”.

Говорећи о догађајима од суботе увече, објаснио је да су организатори протеста претходно добили од обезбеђења зграде усмено обећање да ће трочлана делегација проћи поред импровизоване ограде и моћи да остави на степенице папир са 42 захтева за слободне изборе, да би потом то забранили.

Марковић је позвао учеснике протеста да крену и сруше ограду, коју је и сам прескочио, али га је обезбеђење ухватило и пребацило назад преко ње.

Тврди да му је после протеста због тога позлило, па је завршио у Ургентном центру, где су му констатована нагњечења по телу.

На крају конференције за новинаре, новинарка телевизије Пинк питала је Марковића зашто је позвао на насилни упад у зграду, што је он демантовао и објаснио да су само хтели да сруше ограду и оставе захтев на улаз.

У расправу се укључио и председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић, који је новинарку вређао, а неки од присталица Удружења “1 од 5 милиона” су јој претили да ће се физички обрачунати са њом.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here