Mesto za reklamu

10.07.2022

Министар одбране Украјине Алексеј Резников изјавио је да украјинска војска трпи бројне губитке и да је исцрпљена.

„Морамо да обновимо наше јединице, да их заменимо и прерасподелимо, јер имамо велике губитке. Желимо више оклопних возила, више наоружања од наших партнера. Морамо да обновимо неке области, обновимо утврђења и испланирамо нову оперативну стратегију“, рекао је Резников у интервјуу за „Волстрит џурнал“.

Према његовим речима, ракетни системи кратког домета „Џавелин“ и лаких противтенковских ракетних бацача више нису на листи приоритетне технике за Оружане снаге Украјине, а сада су Кијеву потребна артиљеријска оруђа великог домета.

Због специјалне операције Русије за заштиту Донбаса, која је почела 24. фебруара, САД и савезници из НАТО-а настављају да снабдевају Украјину оружјем за борбена дејства. Раније је председник Сједињених Америчких Држава Џозеф Бајден потписао нацрт закона о додели војне, економске и хуманитарне помоћи Кијеву у износу од око 40 милијарди долара.

Москва је у више наврата указивала на покушаје Запада да подстакне сукоб испорукама муниције за Оружане снаге Украјине. Министарство одбране Русије упозорило је да ће складишта муниције постати легитимне мете Ваздушно-космичких снага Русије у Украјини.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here