Mesto za reklamu
  1. 03. 2022.

Одбрамбене линије Украјине одолевају руским нападима, рекао је данас у новом видео снимку украјински председник Володимир Зеленски и додао да током ноћи није било предаха од руског ракетирања.

Зеленски је оценио да промена тактике Русије и, како је рекао, “гранатирање цивила у градовима” доказује колико је Украјина била успешна у одупирању првобитном плану Москве да копненим нападом однесе брзу победу.

Он је рекао да Украјина свакодневно добија испоруке оружја од иностраних партнера, преноси Ројтерс.

“Немамо ништа да изгубимо осим слободе”, поручио је Зеленски

Уништили смо планове непријатеља

Украјински председник је у видео обраћању нацији рано јутрос изнео оптимистичну оцену рата и позвао Украјинце да наставе са пружањем отпора.

“Ми смо народ који је за недељу дана уништио планове непријатеља. Овде неће имати мира. Неће имати хране. Овде неће имати ни једног мирног тренутка”, поручио је Зеленски у видео поруци, а преноси агенција АП.

Зеленски, међутим, није коментарисао да ли су Руси заузели неколико градова, укључујући Херсон.

“Ако су негде отишли, онда је то само привремено. Истераћемо их”, изјавио је украјински председник.

Зеленски је нагласио и да борбе утичу на морал руских војника, који “улазе у продавнице и покушавају да нађу нешто за јело”.

“Ово нису ратници неке суперсиле. Ово су збуњена деца која су искоришћена”, изјавио је председник Украјине.

Тврди и да је број погинулих Руса достигао око 9.000.

“Украјина не жели да буде прекривена телима војника. Идите кући”, поручио је Зеленски.

Излаз из рата ако Кремљ третира Украјину на равноправној основи

Украјински председник изјавио је да би Украјина и Русија могле да нађу излаз из рата ако Кремљ буде третирао Украјину на равноправној основи и дође на преговоре са вољом да преговара у доброј намери.

“Постоје ствари у којима се морају наћи неки компромиси како људи не би гинули, али постоје ствари у којима нема компромиса”, рекао је Зеленски у телевизијском интервјуу, додавши да је вољан за отворен разговор са председником Русије Владимиром Путином.

Зеленски је претходно на прес конференцији рекао да је разумно разговарати и позвао руског председника Владимира Путина на састанак уз поруку: “Ја не гризем. Чега се плашите”.

„Српска стварност“ / Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here