Mesto za reklamu

01. 01. 2019.

Традиционална првојануарска манифестација Улица отвореног срца 2020. одржана је под слоганом “Свим срцем за Београд”. Почела је у подне испред Атељеа 212 у Светогорској улици.

Музика, егзибиција, улицни забављачи, жонглери, акробате, мађионичари, позоришни уметници и различите атракције су биле у духу читаве акције.

Учеснике манифестације је поздравиио градоначелник Београда Зоран Радојичић.

У Земуну је од 11 сати на Великом тргу организована манифестација “Трг отвореног срца 2020”, а овогодишња хуманитарна порука је “Буди царица или цар, донеси књигу на дар”, a прикупљале су се књиге, које ће бити дониране некој од дечјих установа.

На програму је био улични спектакл “Макс Металик” који су приредили глумци Позоришта лутака “Пинокио”, опера “Пчелица дана” у извођењу Удружења уметника “Високо Це”, плесна група ДФ хора под вођством Бојане Вунтуришевић и представа за децу “Дај све поклоне или” у извођењу Удружења “Артфракција” и забављача и мађионичара Баблмена.

Нешто касније одржан је концерт Звонка Богдана.

“Улица отвореног срца” је организована и у Пожешкој улици на Чукарици, где су у музичком програму, који је почео у 12, учествовали певачи Ивана Јордан, Жељко Васић и Гоца Тржан.

Манифестација “Улица отвореног срца” одржана је и у Борчи, Раковици и на Новом Београду.

“Улица отвореног срца” настала је 1971. годинe у “Српској кафани” када су глумци Атељеа 212 мењали улоге са келнерима и 1. јануара служили госте.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here