Mesto za reklamu
  1. 03. 2019.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са помоћницом државног секретара Сједињених Америчких Држава за образовање и културу Мери Ројс о развоју сарадње и реализацији пројеката у области културе и образовања.

Брнабић је истакла да је ова посета веома важна јер је фокусирана на области које сматрамо кључним за целовиту трансформацију друштва.

Србија инвестира много у реформе у области културе и образовања, указала је премијерка.

Oна je додала да је, поред интензивирања политичког дијалога на највишем нивоу са САД, за нас значајно и проширење сарадње кроз конкретне пројекте, нарочито у областима које су за Србију од приоритетног значаја, као што су образовање, култура, дигитализација и ИТ сектор.

Брнабић је предложила интензивирање резиденцијалних програма за уметнике, као и сарадњу између домаћих и америчких институција културе.

Помоћница државног секретара САД је оценила да је досадашња сарадња у области културе и образовања веома успешна и да је добра основа за даљи развој и нове пројекте.

Она је додала да снажно промовише и подстиче програме размене и стипендирања студената и експерата јер доприносе бољем међусобном разумевању, укидању стереотипа и стварају услове за бољу комуникацију.

Брнабић је, оценивши да су за Србију инвестиције из САД веома важне, упознала саговорницу са бројним пројектима у култури који се реализују у сарадњи са америчким партнерима.

„Српска стварност“ / србија.гов.рс /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here