Mesto za reklamu
  1. 06. 2019.

Државни секретар Министарства привреде Владе Републике Србије Драган Стевановић разговарао је данас у Бањалуци са министром привреде и предузетништва Републике Српске Вјекославом Петричевићем о могућностима за унапређење привредне сарадње и размени искустава.

Током састанка посебно је било речи о сарадњи у делу који се односи на привлачење инвеститора, где је Србија остварила добре резултате.

Стевановић је представио активности које се предузимају у Србији како би се унапредио привредни амбијент и подстакао даљи развој привреде. Он је изразио задовољство и активностима које Република Српска предузима како би унапредила свој пословни амбијент. Тиме ће и привредницима из Србије бити пружени бољи услови за улагања. На крају, то ће имати позитивне ефекте на привреде и Србије и Републике Српске, оценио је Стевановић.

Петричевић је рекао да је посебна пажња током састанка посвећена директним улагањима, а било је речи и о томе да Република Српска примени добру праксу коју Србија примењује у тој области.

Циљ нам је да, кроз сарадњу и размену искустава, створимо повољан пословни амбијент, који ће привући стране инвеститоре, а међу њима и привреднике из Србије, да улажу на простор Републике Српске, навео је министар.

Састанку су присуствовали и чланови Радне групе за подстицај привредног развоја, коју чине именовани представници ресорних министарстава. Они су изразили уверење да ће размена знања и искустава значајно допринети побољшању привредног амбијента, подстицању домаћих и страних улагања и унапређењу привредног развоја.

«Српска стварност»

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here