Mesto za reklamu
  1. 12. 2019.

Привредно друштво Медиа 026 д.о.о. из Вучака, смедеревског бизнисмена Бобана Рајића, постало је већински власник Компаније “Новости” са 98,055 одсто удела у овој компаније, сазнаје Удружење новинара Србије (УНС).

У Централном регистру, депоу и клирингу хартија од вредности уписано је да је већински власник Медиа 026, а преосталих 1,94 одсто акција Компаније “Новости” остале су предузећу “Беодрагос” д.о.о. из Београда.

Иначе, “Вечерње новости” су 15. новембра објавиле да је дошло до промене у власничкој структури Компаније “Новости” и да је преношењем акција “Штампарије Борба” а. д. на друштво Медиа 026 финансијском трансакцијом, која је спроведена у поступку Унапред припремљеног плана реорганизације (УППР), ово друштво постало већински власник те компаније.

“‘Медиа 026’ д. о. о. послује у оквиру привредног друштва ‘Рајић инвест’, чији је власник Бобан Рајић. Друштво је део групације ‘Цока’, основане 1985. године. Пословним системом који данас има 1.000 радника и приход од више десетина милиона евра, од 2002. године управљају Бојан и Бобан Рајић”, описује се пословање новог власника у тексту “Вечерњих новости”.

Додаје се да групација “Цока” има “широк портфолио и послује у секторима трговине, угоститељства, некретнина, производње картонске амбалаже, ремонта и производње шинских возила, а у власништву групације је и чувена београдска кафана ‘Руски цар'”.

Подсетимо, “Штампарија Борба”, која је од маја ове године била већински власник Компаније Новости, на седници Скупштине акционара у августу ове године донела је одлуку да одобри уговор о продаји ове медијске куће фирми Медиа 026 за око 300 милиона динара.

Потраживање “Штампарије Борба” до краја јуна 2018. према друштву Медиа 026 износи 27.263.776 динара, пише у УППР-у Штампарије, иако ово друштво тада није постојало јер је регистровано месец дана касније, 31. августа 2018. године.

Према УППР-у “Штампарије Борба” фирма Медиа 026 спада у повериоца пете класе који једини има могућност да “своја потраживања према стечајном дужнику замени за имовину стечајног дужника”.

Рајић је раније за УНС рекао да су се за куповину одлучили због “потенцијала” ове медијске куће да се “после више година пословања са губитком, уз квалитетан бизнис план оно унапреди”.

„Српска стварност“ / УНС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here