Mesto za reklamu
  1. 03. 2022.

Уједињене нације су саопштиле да нису биле свесне постојања било каквог програма за развијање биолошког оружја у Украјини, а шеф агенције УН за разоружање Изуми Накамицу рекао је данас да ово светско тело нема мандат, ни техничке или оперативне капацитете да истраже руске тврдње.

Пре тога је стални руски представник у УН Василиј Небензја представио нове документе до којих је дошла Русија, у којима се, наводно, доказује да се су постојале биолошке лабораторије које су радиле са смртоносним вирусима, пренео је Ројтерс.

Америчка амбасадорка у УН Линда Томас-Гринфилд данас је оптужила руског колегу Небензју за, како је рекла, “тираду бизарних теорија завера” током прошле недеље.

“Ове недеље чујемо много више о томе одакле то долази. То су приче које звуче као да су му прослеђене на имејл из неког мрачног кутка интернета. Председник Бајден има реч за овакве говоре: ‘Маларки’ (бесмислица)”, рекла је америчка амбасадорка.

Она је додала да је такође могуће да Русија можда планира коришћење употребе хемијског или биолошког оружја против украјинског народа.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here