Mesto za reklamu
  1. 12.2018.

Министарство спољних послова Канаде у својим редовним препорукама за путовања окарактерисало је БиХ као опасну и несигурну земљу.

У уводном делу упозорили су на криминал, неозначена минска подручја и на неексплодирана убојна средства у сеоским и планинским подручјима.

У делу који се односи на безбедност канадске власти упозоравају грађане да, уколико путују у БиХ, остану на главном путу и тротоарима, да избегавају напуштене објекте и путују само дању, а посебна пажња посвећена је џепарошима и разбојницима који отимају торбице у великим урбаним подручјима, преноси портал Кликс.

“Странци су честа мета. Избегавајте истицање накита. Провале у куће и крађе аутомобила су честе, посебно у Сарајеву. Странци су мета лопова на Требевићу. Насумични оружани напади које изводе криминалне групе се дешавају најчешће у Сарајеву. Странци су ретка мета, али постоји ризик да будете на погрешном месту у погрешно време, поготово у ноћним клубовима и кафићима у раним јутарњим сатима”, пише у упозорењу.

Канада је грађане упозорила и на честе протесте који се могу претворити у насилне па се саветује да избегавају подручја где се организују протести.

Упозорење је издато и за нападе паса луталица.

“Чувајте ваше приватне ствари, поготово пасош и друге путне документе. Избегавајте изолована и неосветљена подручја ноћу”, наводи се у препоруци.

„Српска стварност“ / РТС, Агенције /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here