Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

Други талас коронавируса у Москви може бити два до три пута снажнији од пролећног, сматра директор Института за медицинску паразитологију и тропске болести универзитета „Сеченов“ Александар Лукашев.

   „Пораст оболелих је веома висок, дефинитивно можемо да говоримо о другом таласу. Јасно је да ће премашити први талас. И као што смо рекли пре месец дана, ако смо у Москви формирали бар неки имунитет и постоје фактори који ограничавају ширење вируса, у регионима није иста ситуација“, рекао је Лукашев.

Упркос томе, он је рекао да тачну прогнозу тренутно није могуће дати.

„Сматрам да ће други талас у Москви бити већи два до три пута, али не може десет пута. У регионима у којима није било првог таласа, тамо може бити веома компликована ситуација“, изјавио је Лукашев.

Истовремено, градоначелник Москве Сергеј Собјањин сматра да ће ситуација са ковидом 19 постати сложенија и драматичнија јер број оболелих наставља да расте и приближава се сценарију који је био у пролеће. Број хоспитализованих је данас премашио 1.000 људи и даље се повећава, додао је.

Раније је оперативни штаб известио да се број нових случајева ковида 19 у Русији повећао у једном дану за 11.615, што значи да су се до сада ковидом 19 заразиле 1.237.504 особе. Највећи број новооболелих је у Москви – 4.082, Санкт Петербургу – 411, Подмосковљу- 347 особа.

„Српска стварност“ / Спутник /

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here