1. 04. 2021.

Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен написала је на Твитеру да је са председником Србије Александром Вучићем разговарала о борби против коронавируса, евроинтеграцијама Србије, наставку дијалога Београда и Приштине, али и обнови железничке пруге која повезује Србију и Северну Македонију. Председник Вучић је данас у Бриселу имао више значајних сусрета.

Председник Србије Александар Вучић и председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен разговарали су у Бриселу о убрзавању евроинтеграционог пута Србије кроз примену нове методологије приступања, као и кроз убрзање реформских процеса, а нарочито напретка владавине права у Србији.

После разговора, председница ЕК је написала на свом Твитер налогу да је са председником Србије разговарала о борби против коронавируса, економским мерама за опоравак од пандемије, евроинтеграцијама Србије са акцентом на даљим реформама у пољу владавине права, наставку дијалога Београда и Приштине и обнови железничке пруге која повезује Србију и Северну Македонију, коју ће подржати Европска унија.

Вучић и Вархељи о убрзању ЕУ пута Србије

 Председник Србије Александар Вучић састао се у Бриселу и са европским комесаром за проширење Оливером Вархељијем.

Примена нове методологије приступања у циљу убразања ЕУ пута Србије и реализација инфраструктурних пројеката у Србији и региону, теме су разговора председника Србије са комесаром за проширење ЕУ.

Оливер Вархељи је најавио да је Европска комисија спремна да ради на убрзању европског пута Србије.

Изнео је оцену да су и власти у Београду спремне да раде напорно на бржем кретању земље ка чланству у ЕУ.

Вархељи инсистира и на важности реализације европског Економско-инвестиционог плана за Западни Балкан, вредног девет милијарди евра, којим би се подржали инфраструктурни и други развојни пројекти у Србији и региону.

Истовремено, комесар за проширење у више наврата је похвалио Србију за одличне резулатате у кампањи вакцинације и помоћи коју је у вакцинама пружила другим земљма региона.

Вучић са Билчиком: Важни разговори у Бриселу се настављају

 Председник Републике Србије Александар Вучић састао са у Бриселу са сталним известиоцем Европског парламента за Србију Владимиром Билчиком.

Александар Вучић поручио је на Инстаграм налогу “будућностсрбијеав”, уз фотографију са Владимиром Билчиком да се у Бриселу настављају важни разговори.

„Српска стварност“                 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here