Mesto za reklamu
  1. 01. 2021.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић уручио је данас у Влади Србије Светосавске награде за 2020. годину за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања, за 29 појединаца и институција.

Награду су добили васпитачи, наставници, основне и средње школе, студенти, факултети, као и студентски центри у Београду и Нишу.

Ружић је честитао лауреатима на престижној награди, која, истиче, представља захвалност ресорног министарства за изузетну посвећеност, пожртвованост, остварење квалитета образовања и његово унапређење.

Навео је да су награђени они који су спроводили програме за инклузивно образовање, заштиту од насиља, квалитетну наставу на даљину, пружали подршку надареним ученицима, те онима из осетљивих група, односно онима који уче у болничким и кућним условима.

“Добитници су доказ да Свети Сава живи у свима нама. Љубав према књизи и вера да је књига темељ великих дела научио нас је управо Свети Сава. Једна од кључних порука савременог просветитељског дела је да су образовање и васпитање кључни чиниоци напретка друштва и државе у уметности, науци, култури као и осталим и другим областима живота и рада”, поручио је министар просвете.

Ружић је истакао да темеље будућности наше земље и друштва треба да поставимо тако да образовање буде државни приоритет доступан свима.

Матурант природно-математичког смера у Четрнаестој београдској гимназији Василије Пантелић изразио је захвалност Министарству на награди, која је, нагласио је, једна од најзначајних која се може доделити у области образовања.

“Задовољан сам што су препознати резултати нашег досадашњег рада и награда је подстицај да се усавршавамо, а делимо је са свим својим наставницима, професорима и менторима”, рекао је Пантелић.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here