Mesto za reklamu
  1. 08. 2020.

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић изјавио је да се планира увођење обавезног ПЦР теста и изолација од 14 дана за странце који долазе у Србију.

Тиодоровић је за Танјуг рекао да ће на следећој седници Кризног штаба, која ће бити током ове недеље, бити прецизирано на које земље ће се то односити.

Како је навео, Србија сада има бољу епидемиолошку ситуацију него пре месец дана и сада то треба очувати.

„Мораћемо то да урадимо, али тек на основу сагледавања епидемиолошке ситуације земаља око нас. Дилеме нема много за Бразил и Индију, али морамо имати добру процену за европске земље“, казао је Тиодоровић.

Напомиње да је важно да се одрже и економске везе, промет људи и робе, али да се мора водити рачуна и о епидемиолошкој ситуацији.

Тиодоровић је додао да се за странце уводи мера обавезног негативног ПЦР теста, не старијег од 72 сата, и мера изолације од 14 дана, јер Србија сада има бољу ситуацију што се тиче оболелих од ковид 19, од многих европских и светских земаља.

„Тренутно смо отворени према целом свету. Морамо пазити и на Јужну Америку, део Азије, па и на САД. Морамо јасно да кажемо на које земље се односи обавезан тест, а са којим земљама ће остати као и до сада. То мора да буде пажљиво анализирано“, закључио је Тиодоровић.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here