Mesto za reklamu
  1. 04. 2019.

Председник Србије Александар Вучић и државни званичници упутили су честитке патријарху српском Иринеју, свештенству и монаштву и свим православним верницима, који Васкрс славе по Jулијанском календару.

“Упућујем искрене честитке свим грађанима Србије који славе васкрсење Христово, са жељом да овај највећи хришћански празник прославе у миру и радости”, каже се у честитки председника Александра Вучића.

Према речима председника Вучића Васркшњи празник, посвећен миру, здрављу и напретку наших породица, као и празнични дух разумевања и опраштања, увек нас подсећају на значај међусобног поштовања и уважавања, као и ширења Христове љубави, слоге и мира међу људима.

“Желим вам да овај празник дочекате и обележите са својим најмилијима, у добром здрављу, испуњени радошћу, миром и благостањем, уз најрадоснији поздрав: Христос васкрсе!”, додаје се у честитки.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић честитала је Ускрс свим грађанима Србије који хришћански празник славе по Јулијанском календару.

“Свим грађанима Србије честитам предстојећи највећи хришћански празник у жељи да Васкрс доносе дух слоге, солидарности и заједништва и подари снагу и мудрост да као снажно и јединствено друштво пребродимо све изазове који су пред нама”, каже се у честитки.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић честитала је данас Васкрс патријарху српском Иринеју, свештенству и верницима који празник славе по јулијанском календару.

„Васкрс је празник вере, оптимизма, љубави и праштања и у том духу свим грађанима који славе овај највећи хришћански празник желим да сачувају унутрашњи мир и негују толеранцију у нашем друштву богатом различитостима.

Брига о најближима, заједништво и уважавање треба да остану основ и темељ нашег друштва и државе, која ће само заједничким напорима бити подједнако добро место за живот свих грађана Републике Србије.

Христос васкресе!“, наводи се у честитки премијерке.

 „Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here