Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

Компаније из Србије имале су веома успешан наступ и велики број контаката на Сајму намештаја и ентеријера Интерзум у Келну, а ускоро се могу очекивати и први пословни аранжмани са иностраним партнерима.

Како је саопштено из Привредне коморе Србије, српски излагачи су имали више од 400 билатералних разговора и састанака са потенцијалним пословним партнерима.

“Учешће на сајму у Келну добар је начин да мала и средња предузећа ојачају позицију на изузетно захтевним и профитабилним тржиштима”, оценио је Владимир Маринковић, директор крагујевачке компаније “Сунце Маринковић”.

ПКС је први пут ове године организовала учешће компанија из Србије на сајму у Келну у сарадњи са Швајцарским програмом за промоцију извоза (СИППО) и Развојном агенцијом Србије, уз подршку Европске мреже предузетништва (ЕЕН).

На националном штанду Србије су од 21. до 24. маја производни програм представиле компаније “С.Ц.С. Плус” Књажевац, “Сунце Маринковић” Крагујевац, “Tara Concept” Крагујевац, “Topwood” Београд, “Звемил” Бајина Башта и “Ентеро” Нова Пазова.

“Веома успешан наступ, велики број састанака, потенцијалних купаца и партнера, утисак је упечатљив. На једном од водећих светских сајмова презентовали смо најквалитетнији намештај за захтевне купце и показали да Србија има достојне представнике у овој бранши”, рекао је Милутин Николић, директор продаје у компанији “Ентеро”.

Српску делегацију посетила је Бранислава Перин Јарић, генерална конзулка Србије у Дизелдорфу, и у разговору са компанијама предложила модел будуће подршке на стварању добре пословне сарадње између реалног сектора дрвне индустрије Србије и регије Северне Рајне-Вестфалије.

“Након овогодишњег првог али веома успешног наступа, сајам Интерзум ће бити уврштен на списак сајмова које ПКС организује са Развојном агенцијом Србије, тако да ће кроз јавни позив све заинтересоване компаније моћи да се пријаве за учешће на овом сајму 2021. године”, изјавила је Наташа Говедарица, секретар Удружења за шумарство, прераду дрвета, индустрију намештаја и папира ПКС.

Међународни сајам Интерзум 2019, окупља компаније из целог света и један је од водећих догађаја за промовисање нових идеја, дизајна, као и трендова у овој индустрији у наредном периоду. Одржава се сваке друге године и може се похвалити великим бројем договорених пословних аранжмана. Простире се на 187.000 метара квадратних у 10 излагачких хала и окупља више од 1.700 излагача из 60 земаља, а обиђе га више од 69.000 посетилаца.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here