Mesto za reklamu
  1. 10. 2020.

Тест на корону вирус, који је патентирала француска компанија „НГ Бајотек“ сматра се веома поузданим и изводи се на основу анализе крви. Иза тог пројекта стоји наш човек Србин Милован Станков и истиче спремност да тестови стигну у Србију и да се компанија укључи у државне пројекте борбе против пандемије..

Пројекат нашег човека Милована Станкова, кажу, победио је у конкуренцији 800 сличних производа и данас се дитрибуира у преко 40 земаља широм света. Станков је заинтересован да стигне и међу наше људе у Србији.

“Наша Лабораторија је развила производњу тестова на корону који данас превазилази месечно четири милиона тестова. Сада смо иновирали тај тест и регистровали га крајем аугуста и већ је у продаји. Иновација се у основи заснива на могућности истовремене дијагностике више биомаркера, некомпатибилних по класичним принципима, у оквиру истог теста. Томе је додата и могућност очитавања резултата коришћењем специјално дизајнираног оптичког инструмента и преношење резултата путем постојећих дигиталних апарата. Што се тиче дијагностике из капи крви из прста, једноставно понудили смо више од других у сваком смислу”, каже Станков и додаје: „Имали смо и среће, наиме развијали смо сличан тест за Бразил, са колегама у Кини.  У питању је био тест за дијагностику зика вируса. Принцип дијагностичког теста за корону и зика вируса у основи је исти. Недостајао нам је само синтетизовани рекомбинантни протеин вируса, који смо добили од колега из Кине”, каже Станков. Произвели смо сјајан тест који је свету у овом тренутку био преко потребан. Оно што је најважније поуздан је. Већ се пласира  широм света и радовало би ме да стигне и у моју Србију. Уколико постоји спремност за сарадњу одмах ћемо послати узорке нашег производа у Србију и спремни смо да се укључимо у државне програме у борби против пандемије“ – са задовољством предлаже наш човек  Милован Станков у име француске компаније „НГ Бајотек“.

„Српска стварност“ / Ј. С. /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here