Mesto za reklamu
  1. 04. 2022.

У међународној полицијској акцији ухапшен је Дарко Шарић, за којег се сумња да је организатор криминалне групе која је деловала на територији Србије, Европе и Јужне Америке. Ухапшени су и Шарићев адвокат Дејан Лазаревић, као и Урош Мишић.

МУП је саопштио да су у међународној акцији којом су координирали Eвропол и Евроџаст и у којој су учествовале полиције Хрватске и Србије, ухапшени чланови више организованих криминалних група. У акцији је приведено још 30 особа.

У Србији, припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције, Службе за борбу против организованог криминала, Сектора унутрашње контроле, Полицијске управе за град Београд, САЈ-а и Жандармерије у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал и БИА, ухапсили су пет чланова организоване криминалне групе која је деловала на територији Републике Србије, Европе и Јужне Америке.

Ухапшени су Д. Ш., за кога се сумња да је организатор поменуте организоване криминалне групе и чланови ОКГ Д. Л., Д. О., У. Р. и Д. М., а за осталим члановима се интензивно трага, наводи се у саопштењу.

Они се терете да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, тешко убиство, недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, изазивање опште опасности и злоупотреба службеног положаја.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Тужилаштву за организовани криминал.

Међу ухапшенима је и један од Шарићевих бранилаца, адвокат Дејан Лазаревић, који је и главни бранилац осумњичених вођа криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића.

Полиција је претресла адвокатску канцеларију Лазаревића тражећи документе и предмете у вези са Шарићем, сазнаје Танјуг.

Ухапшен је и Урош Мишић, који је презиме променио у Радовановић, а јавности је познат као навијач који је са 19 година напао полицајца упаљеном бакљом на утакмици Црвена Звезда-Хајдук из Куле, 2. децембра 2007. године.

Одслужио је казну затвора од пет година за то дело, пошто му је амнестијом „скинуто“ пола године казне.

Дарко Шарић је ухапшен 2014. године у заједничкој акцији државних органа Србије и Црне Горе, и пребачен у Београд пошто је био осумњичен за кријумчарење 5,7 тона кокаина из Јужне Америке у Западну Европу током 2008. и 2009. године.

Шарић је због тог дела био осуђен на 15 година затвора, као организатор групе.

Апелациони суд у Београду му је крајем прошле године укинуо притвор и одредио кућни притвор уз електронски надзор.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here