Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

По налогу Тужилаштва за организовани криминал због сумње да је примио мито од 10.000 евра ухапшен директор ЈП “Инфраструктура железнице” М.Ј. као и новосадски адвокати З.С. и В.К. и Д.Б. за којег се сумња да је био посредник, наводи се у саопштењу.

Директор јавног предузећа и још три особе ухапшени су због сумње да су примали и давали мито у постпуку експропријације земљишта на траси планиране изградње брзе пруге.

“Полиција је у тренутку хапшења код осумњиченог нашла новац”, рекао је на конференцији за штампу министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и додао да се сумња да је тих 10.000 евра само једна од транши.

У саопштењу тужилаштва се прецизира да постоје основи сумње да је М. Ј., преко посредника Д. Б., од адвоката З. С. и В. К. 10. јануара ове године у службеним просторијама, примио мито од 10.000 евра.

Наиме, адвокати З. С. и В. К. су од стране директора М.Ј., неосновано и непотребно ангажовани на пословима експропријације земљишта на трасама брзих пруга.

Постоји основана сумња да су део уплаћеног новца од ЈП “Инфраструктура железнице” по основу фактурисаних услуга у вишемилионским износима, као мито, преко посредника, предавали осумњиченом М.Ј.

Ухапшени директор ЈП “Инфраструктура железнице Србије” претходно је био близак сарадник ресорног министра, на чији предлог је био и постављен за директора ЈП “Инфраструктуре железнице Србије”.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here