Mesto za reklamu
  1. 03. 2019.

Министарство спољних послова Владе Републике Србије потврдило је данас да је у несрећи авиона Етиопијан ерлајнса, који се јутрос срушио шест минута по полетању са аеродрома у Адис Абеби, међу 157 путника и чланова посаде, страдао и један држављанин наше земље.

У саопштењу се изражава дубоко саучешће породицама настарадалих и наводи да је Амбасада Републике Србије у Адис Абеби у контакту са надлежним институцијама Етиопије.

Министар спољних послова Ивица Дачић упутио је телеграм саучешћа министру иностраних послова Етиопије Воркнеу Гебејеху (Workneh Gebeyehu).

„Са великом тугом и неверицом примили смо вест о тешкој авионској несрећи у Вашој земљи. Дозволите ми да Вам у име Министарства спољних послова Републике Србије и у своје лично име пренесем изразе најискренијег саучешћа због губитка невиних живота, међу којима је и држављанин моје земље.

Тешко је наћи речи утехе за људе који су изгубили своје најмилије. Молим Вас да породицама и пријатељима погинулих, као и грађанима Етиопије, пренесете искрено саосећање грађана Србије”, наводи се у телеграму саучешћа министра Дачића.

„Српска стварност“ / МСП /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here