Mesto za reklamu
  1. 10. 2021.

На Косову и Метохији у последња 24 сата регистровано је 20 нових случајева коронавируса, међу 1.400 тестираних узорака, саопштило је Министарство здравља привремених приштинских институција.

У последња 24 часа није забележен ниједан смртни случај од последица ове инфекције на територији КиМ, наводи министарство на свом налогу на Фејсбуку.

Од коронавируса у последња 24 сата опоравило се још 158 особа, чиме је укупан број излечених порастао на 156.756.

Тренутно је на територији КиМ активно 786 случајева коронавируса.

У српским срединама затишје

Последњих дана у српским срединама на Косову, дошло је до заравњења  криве, и у црвеној зони на лечењу од Ковида 19. налази се 67 особа, изјавио је др  Златан Елек директор КБЦ у Северној Митровици.

“У овом моменту имамо 67 новооболелих, иза нас је један лош викенд. У суботу и недељу смо имали 16 пријема, то су пацијенти са лошим клиничким сликама. Ради се о обостраној упали плућа код особа старије годишње доби, мада имамо и оболелих испод 40 година. Око 97 одсто оболелих су невакцинисане особе. Сви који су у респираторном центру нису вакцинисани. Велики број је на кисеоничној терапији, данас их је 29”, рекао је др Елек.

У српским срединама на КиМ прву дозу вакцине примило је око 28 000 особа, последњих дана све је већи број оних који желе да приме вакцину.

У КБЦ има довољно капацитета, вакцина, лекова и кисеоника као и стручног особља.

“Кисеоника имамо за 180 пацијената, имамо довољно заштитне опреме, све врсте лекова, тако да наши суграђани могу да буду спокојни”, истакао је директор КБЦ Северна Митровица др Златан Елек.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here