Mesto za reklamu
  1. 05. 2019.

У Кенсингтону, надомак америчке престонице, у америчкој савезној држави Мериленд, oдржана је фолклорна ревија и представљена културна баштина Србије и Балкана, а потом служени национални специјалитети. Догађају присуствовали представници српске заједнице, амерички пријатељи  и наш амбасадор у САД Ђерђ Матковић. Баштину фолклорног блага Србије и Балкана поставила је Биљана Реган, чије је порекло из Шапца, са сарадницима.

Манифестација под називом “Balkan Cultural Experience”, била је омаж фолклорној традицији народа бивше Југославије, одржана је у свечаној сали у Уједињеној методистичкој цркви Светог Павла.

Посетиоци су уживали у  јединственој модној ревији, а представљени су костими и реликвије из XIX и XX века, које су сакупљане од 2012. године до данас.

Присутнима су се обратили старији пастор Цркве – велечасни Адам Б. Снел, локални парох отац Василије Вранић и амбасадор Ђерђ Матковић, који је честитао организаторима на успешној манифестацији, коју је оценио као величанствен и незабораван догађај.

После званичног дела програма представљена је и дегустирана храна са Балкана, која као и ношње верно одсликава богатство и обичаје наших људи.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here