Mesto za reklamu

21.09.2020.

Американац Џон Јовановић, је светски експерт за инвестиције и будући директор Канцеларије Америчке развојне агенције – ДФЦ-а у Београду. У америчкој јавности је веома познат као признати стручњак, а још више као супруг америчке телевизијске звезде Дафни ОЗ, најстаријег детета познатог Др Мехмета Оза, врсног кардио хируга и још познатијег аутора чувеног ТВ Шоу програма: „Др ОЗ ШОУ“. Оно што мало ко зна јесте да је Јован нашег порекла и да одлично говори матерњи језик, иако је рођен у САД и одрастао у Чикагу у српској заједници. Ексклузивно вам представљамо Јована Јовановића, јер смо о њему много слушали у Америци и међу првима сазнали да ће му бити поверена важна функција Канцеларије која ће бити од посебног значаја не само за Србију и Космет, него и за читав регион.

Најпре да појаснимо зашто су се најближи сарадници америчког председника Доналда Трампа определили да му повере ту одговорну и важну функцију за покретање привредне сарадње Србије и Космета, па и читавог региона, а и председник Трамп је то подржао, јесу изванредне референце Џона Јовановића који има само 34 године.

Џон Јовановић је највише школе завршио на чувеном Универзитету Принстон, а потом магистрирао пословну администрацију за финансије и предузетнички менаџмент на Универзитету у Пенсилванији.

Има богату пословну биографију коју је стицао у познатим светским компанијама, као што су Беренсон, Дојче Банк, Нобл Груп, Енерџи Капитал & Организејшн – Хонг Конг … Обављао је одговорне дужности, а врхунац је достигао као директор за инвестиције једне од водећих светских кућа – швајцарске компаније „Меркјури енерџи груп“.

Већ рекосмо Јован је рођен у Америци, детињство је провео у Чикагу и растао у српској заједници, уз родитеље, мајку Наду и оца Срећка. Отуда је и разумљиво да говори матерњи српски језик, да је растао и уз српску цркву и да веома воли земљу и народ од кога потиче. То су и најјачи мотиви да му главна Канцеларија у наредно време буде у Београду.

За време студија на Универзитету Принстон упознао је вршњакињу и колегиницу Дафни Оз. Била је то љубав на први поглед, која се ускоро претворила у животну љубав.  Дафни и Јован су се врло брзо и венчали – 26. августа 2010. Имали су по 24 године. Занимљиво је и да је венчање било и у Српској православној цркви у Портланду, а венчао их је по свим српским православним обичајима отац Ђокан Мајсторовић.

 

Данас, 10 година касније, породица Јовановић има 6 чланова породице. Добили су 4 – творо деце, ћерке и синове. Најмлађи је Јован, рођен пре годину и по дана, а не знамо да ли су му име дали по оцу или по нашем највећем песнику чика Јови Јовановићу Змају. Јован јуниор има само годину и по дана.

Иначе Дафни и Џон су веома присутни у америчким медијима. Захваљујући свом успешном занимању Џон се појављује у стручној штампи, а захваљујући Дафни, породица Јовановић је често и у дневној штампи и разним магазинима.

Дафни је иначе велика телевизијска звезда – популарност је стекла као домаћин веома гледаних ток шоу програма, али и као писац књига, блогер и нутрициониста.

 

 

 

 

 

Џон, Дафни и тата Др Оз

Дафни је најстарије дете мајке Лизе и оца – чувеног доктора Мехмета Оза – кардио хирурга и потпредседника познате њујоршке болнице Колумбија. Др Оз је и већа звезда од своје ћерке, јер је годинама домаћин једне од најгледанијих америчких телевизијских емисија „Др Оз Шоу“, која окупља милионски аудиторијум.

Породица Јовановић лагодно живи у Њујорку. Прихватање новог посла подразумева да је дао оставку на место директора у већ поменутој светској компанији. Да би се успешно водила Канцеларија у Београду, то значи и чест боравак у главној канцеларији, али и честа путовања на релацији Београд – Вашингтон и европске метрополе и градови региона. Бројној породици Јовановић честа путовања главе породице неће баш пријати. Вероватно ће породица морати да има базу и у Београду, а то ће опет бити прилика да деца науче и српски језик који говори њихов отац, али и бака и дека и очева фамилија. Томе се свакако највише радује тата Јован, јер је то и најбољи начин да његова деца и њгово мезимче Јован науче одлично српски језик којим он говори, као и његови преци.

Јовановићи, добродошли у Србију!

„Српска стварност“ / Ј. С. /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here