Mesto za reklamu

18.08.2019.

У Андрићграду је одржан Међународни фестивал фолклора „Лицидерско срце“ који је окупио учеснике из Немачке, Чешке, Украјине, Грузије и Републике Српске.

Фестивалу је претходио свечани дефиле улицама Вишеграда и пријем учесника у општини.

Фестивалу је присуствовао и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, који је рекао да је веома значајно да се Српска, односно општина Вишеград, презентује као туристичка дестинација са свим потенцијалима које има.

– Овај фестивал се по осми пут одржава у Вишеграду, а подршку овој манифестацији даје и Представништво Републике Српске у Србији – рекао је Клокић новинарима.

Он је истакао да се са ове манифестације шаље порука да дјеца треба да се друже, шире познанства, размјењују контакте, буду амбасадори Српске у свијету и преносе лијепе успомене из Републике Српске и Србије.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је велики значај фестивала за општину и читаву Републику Српску и регију.

– Ова манифестација промовише, не само културу, него и туризам и туристичке потенцијале наше општине – истакао је Ђуревић.

Шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић рекао је да је овај фестивал у функцији промоције односа Републике Српске и Србије и да је значајан за очување националног идентитета, културе, традиције и обичаја. Он је истакао да фестивал шири љубав и промовише сарадњу.

Фестивал „Лицидерско срце“ трајаће до понедјељка, 19. августа, а одржава се у Ужицу, на Златибору и у Вишеграду.

Организатор Фестивала је Удружење грађана „Ера“, а суорганизатори су град Ужице, Туристичка организација Златибор и Представништво Републике Српске у Србији, чијим се залагањем та манифестација годинама одржава и у Андрићграду и Вишеграду.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here