Mesto za reklamu
  1. 01. 2020.

У Цркви Свете Петке у бањалучком насељу Старчевица данас је одржано традиционално ломљење божићне чеснице за децу, а златник је добила дванаестогодишња Дуња Тадић.

“Чуваћу га и надам се да ће ми донети срећу”, рекла је Дуња, која је ученик ОШ “Бранко Радичевић”.

У овом божићном обичају, у организацији бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији и Парохије ребровачке, учествовао је велики број деце школског и предшколског узраста.

Председник Одбора Милорад Арлов рекао је новинарима да је ово дванаесто ломљење чеснице у бањалучком насељу Старчевица, а четврто у новом храму.

“Ово је јединствен догађај у Бањалуци и Српској. Наставићемо да га организујемо и позивамо све људе добре воље да нам се придруже да бисмо наредне године чесницу обогатили са више златника”, рекао је Арлов.

Он је нагласио да је данашње ломљење чеснице посвећено сународницима и деци на Косову и Метохији, али и српском народу у Црној Гори и Хрватској, којима је пожелео да мирно проведу божићне празнике.

Арлов је најавио да ће ускоро бити са децом са Космета и поделити им божићне пакетиће које су прикупили њихови вршњаци са ових простора.

“Наставља се и наша акција с циљем изградње Дневног центра Подржи ме – 9. јануар у Косовској Митровици за децу и младе са потешкоћама у развоју”, рекао је Арлов и традиционалним поздравом “Мир Божији – Христос се роди!” честитао Божић свим верницима, деци и хуманим људима.

Чесница је била поклон пекаре “Старчевица”, а спонзори овог божићног обичаја су били Одбор и Управа Владе Србије за дијаспору и сарадњу са Србима у региону.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here