Mesto za reklamu
  1. 03. 2019.

У Бањалуци је уз присуство великог броја званица свечано отворен тржни центар Делта планет. Отварању је присуствовао премијер Републике Српске Радован Вишковић, министри у Влади Српске, председавајући Председништва БиХ Милорад Додик и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Умјесто класичног пресијецања црвене врпце, Додик и власник компаније Делта Холдинг Мирослав Мишковић, почетак рада су озваничили притиском на виртуелно дугме на видео банеру. 

Додик је у обраћању присутнима рекао да је изградња овог тржног центра доказ свима који желе да инвестирају да су Српска и Бањалуке спремне да прихвате велике пројекте.

Мишковић је изразио задовољство отварањем шопинг мола у Бањалуци, захваливши званичницима из Српске.

– Хвала вам што сте нам омогућили овај величанствен дан. Данас сам више него пресрећан што сте омогућили Српској и Бањалуци да могу користити услуге центра. Овдје ће бити преко 100 брендова, има се шта видјети. А, поред трговине однијеће и друге успомене из града, куповати, помоћи раст БДП-а. Надам се да ћемо доћи до циља од 1.000 КМ просјечне плате што ће помоћи нашим младима да не одлазе – истакао је Мишковић.

Поручио је да се радује новим пројектима и најавио инвестиције у Загребу, Скопљу и у Сарајеву гдје је већ купљено земљиште.

Фото: РТРС

Премијер Српске је истакао да се отварање овог центра уклапа и у политику Владе о отварању нових радних мјеста и повећању плата.

Градоначелник Бањалуке рекао је да се Бањалука гради, те да је и изградња тржног центра попут Делта планета потребна граду у намјери да буде регионални центар.

– Ово није обичан трговински центар, већ један од најбољих. Хвала што сте допринијели нашој намјери да град постане лидер у региону. Ово је једно од највећих радних мјеста у граду, са 2.000 запослених – рекао је Радојичић и додао да се радује новим пројектима.

Фото: РТРС

Делта планет, који се налази на Бањалучком пољу, највећи је тржни центар у БиХ, а београдска компанија, Делта рил естејт, уложила је у његову изградњу 70 милиона евра.

Овај шопинг мол довео је познате свјетске брендове у Бањалуку. Осим продавница, у центру је смјештен и биоскоп површине 1.500 метара квадратних, са пет сала и најмодернијом опремом. Ту су и супермаркет, ресторан и хиљаду паркинг мјеста.

Фото: РТРС

У Бањалуци је због отварања тржног центра привремено обустављен саобраћај до 17.00 часова на дијелу Булевара српске војске који се укршта на кружном току са Улицом олимпијских побједника, до укрштања са Улицом Триве Амелице.

„Српска стварност“ / РТРС /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here