Mesto za reklamu
  1. 09. 2020.

У Белој кући у Вашингтону почињу дводневни разговори Београда и Приштине о, како је најављено, економској сарадњи.

Председнику Србије Александру Вучићу и премијеру привремених приштинских институција Авдулаху Хотију добродошлицу је пожелео амерички саветник за националну безбедност Роберт О ‘Брајан,уз поруку да ће састанак у Белој кући унапредити мир кроз економску сарадњу.

​Домаћин састанка је и специјални саветник америчког председника Ричард Гренел који није искључио могућност да се, осим економских, отворе и друга питања, али тврди да Вашингтон нема никакав тајни план.

Гренел је рекао да ће у првом делу састанка инсистирати на три теме: развој путне и железничке инфраструктуре, и развој авио-саобраћаја између Београда и Приштине.

Истакао је да САД очекују да две стране испуне оно што су договориле и спремне су да на неки начин дају подстицај и Београду и Приштини за развој економске сарадње.

Гренел није могао да потврди хоће ли се Трамп придружити, али је нагласио да је председник итекако упознат са оним што се припремало последњих дана и са оним што ће уследити.

„Председник Трамп је већ део ових разговора, управо с њим сам разговарао о овоме“, а да ли ће учествовати лично на састанцима „још није одлучено“, рекао је раније Гренел.

„Српска стварност“

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here