Mesto za reklamu

01.04.2021.

У Арени је тежа ситуација него током јесени и зиме. Та привремена ковид болница од краја октобра поново је у ковид систему.

Пуковник проф. др Предраг Богдановић, медицински координатор привремене ковид болнице у Београдској арени, каже за РТС да је на лечењу у тој привременој болници око 370 болесника.

“Од 25. октобра 4.300 болесника је прошло кроз Арену. То су они са средње тешком и тешком клиничком сликом и захтевају кисеоничку терапију. Дневно отпустимо око 40 пацијената и исто толико примимо. Има још десетак места, а увек се тражи место више”, нагласио је Богдановић.

У Београдској арени су, каже, пацијенти старости од 20 до 90 година.

“Најстарији има 86 година, најмлађи 26. Има доста млађе популације и оних старије животне доби”, додаје Богдановић.

Напомиње да већ годину дана раде у ковид систему.

“Пацијенти захтевају озбиљну терапију. Моја порука је придржавање свих мера, ношење маски, држање дистанце, стрпљења око контаката, да бисмо епидемији стали на крај и наравно вакцинација”, истиче Богдановић.

На лечењу у Арени, напомиње, има и целих подорица.

“Нико није имун на болест. Један број људи који нису поштовали мере након вакцинације. И апел за њих, избегавајте контакте и носите маску”, казао је Богдановић.

У овом тренутку се користи 11. протокол за лечење. Од сутра у ковид систем улази и Бања Селтерс, а сутра увече у Србију стижу прве количие вакцина против короне из Ковакс програма.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here