Mesto za reklamu
  1. 01. 2019.

Продавнице у Београду од данас и званично морају да избаце из употребе пластичне кесе. Одлуку је донела Скупштина града у септембру 2018, а она од данас почиње да важи.

Уместо пластичних кеса користе се цегери, папирне или биоразградиве кесе које трговци на располагање могу да ставе потрошачима уз накнаду или бесплатно.

Одлуком Скупштине Београд трговци су дужни да избаце из употребе пластичне кесе на месту продаје, у свим малопродајним објектима, као и у услужним и другим делатностима на територији града, у циљу спречавања односно смањења стварања комуналног отпада и услед њихове штетности по животну средину.

Употреба провидних пластичних кеса дозвољена ће бити једино ако се користе у услужним делатностима и малопродајним објектима на аеродрому ако је таква употреба неопходна из безбедносних разлога.

За оне који крше донету одлуку предвиђене су новчане казне. Износом од 150.000 казниће се прекршај правног лица, а са 25.000 динара одговорно лице правног лица. Предузетник ће бити кажњен са 75.000 динара, а физичко лице са 25.000 динара.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here