Mesto za reklamu
  1. 02. 2021.

Потпредседник Владе Руске Федерације и и један од најближих сарадника председника Русије Владимира Путина, Јуриј Борисов, стигао је у Београд у званичну посету Србији поводом Дана државности Србије. Борисова је дочекао министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

На почетку посете у Палати Србија Борисова су примили премијерка Србије Ана Брнабић и министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

Српска премијерка му се захвалила високом госту из Русије што је дошао у Београд баш на данашњи дан.

„Желим и да вам се захвалим за вакацину ‘Спутњик Ве’ (Sputnik V). Хвала Русији, њеном народу и научницима који су тако брзо развили вакцину. Нама у Србији је то значило много“, рекла је премијерка.

Поповић је потом отворио састанак Међувладине комисије две за трговину и научно-технолошку сарадњу. Гост из Русије, потпредседник Борисов је и копредседник Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу између Србије и Руске Федерације, а на састанку се разговарало о унапређењу сарадње две земље и о производњи руске вакцине у Србији.

Потпредседник Борисов ће поом присуствовати свечаности у Палати Србије на којој ће председник Србије поводом Дана државности уручити државна одликовања заслужнима, а очекује се да ће међу њима бити и високи гост из Русије.

Касније током дана, Борисов ће се састати са председником Србије Александром Вучићем и премијерком Аном Брнабић и разговарати о односима Србије и Русије.

Потпредседник Борисов и српски министар Поповић ће током дана обићи и Храм Светог Саве.

Министар у Влади Србије Ненад Поповић раније је изјавио да долазак Борисова представља јасну Путинову поруку какав је његов однос према Србији. Додао је да када страни државници долазе на државни празник друге земље у посету, то је велика част и исказивање посебног поштовања.

Поповић је истакао и да је Борисов одговоран за два најважнија сектора – цела руска привреда и војна индустрија су под његовом ингеренцијом, као и производња вакцина.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here