Mesto za reklamu
  1. 03. 2020.

Последице пандемије корона вируса у нашем окружењу:

У Федерацији БиХ потврђено је још 13 случајева заразе вирусом корона, чиме је укупан број заражених порастао на 340.

На Клиничком центру Универзитета у Сарајеву током ноћи тестирано је 46 узорака, од којих су 33 била негативна, преноси РТРС.

Од 13 заражених, седам случајева је из Зенице, по два из Бихаћа и Завидовића, један из Жепча и један службеник ЕУФОР-а, наводе из Клиничког центра.

Осам заражених се опоравило, а преминуло је шест лица.

У Црној Гори регистровано шест нових случајева, укупно 91

У Црној Гори је регистровано шест нових случајева заразе корона вирусом и сада их је укупно 91.

Како је саопштено из Института за јавно здравље, од синоћњег пресека анализирано је 29 тестова међу којима је било шест позитивних.

Највише регистрованих је у Подгорици и Тузима – 30, односно 32.

Под здравствено-санитарним надзором се налази 6.278 особа.

У Хрватској регистрована шеста жртва КОВИД-19

У Хрватској је 56 новозаражених особа корона вирусом, што је укупно 713 случаја, а видентирано је шест жртава коронавируса. Тестирано је 5900 особа, 26 особа је на распиртору.

“Садашње стање које је задовољаваљуће резултат је заједничких напора здравствене струке, Националног штаба и вас грађана. Ако истрајемо на овај начин да се боримо са епидемијом верујем да ћемо проћи са што мање штетних последица, стога је одговорно понашање кључ успеха”, рекако је министар здрвља Вили Берош.

“Све особе које су на респиратору имају тешки облик болести, већина може бити критично”, рекла је директорка Клинике за заразне болести Алемка Маркотић. Касније је изјавила како у Заразној клиници још ниједна особа није скинута с респиратора.

Оштрије мере у Словенији, кретање само у својој општини

У Словенији су јутрос на снагу ступиле ригорозније мере којима је кретање додатно ограничено и којима су пооштрена правила куповине.

Нове мере донете су, речено је раније у Влади, ради заштите најугроженијих група, преноси СТА.

Од данас, грађани Словеније биће затворени у своју матичну општину за већину дневних активности, осим за посао, обављање пољопривредних послова, пружање помоћи особама којима је потребна нега и приступање хитним службама, апотекама, дипломатским мисијама и правосудним органима.

Унутар своје општине грађани ће моћи да иду у продавнице и приступе одређеним услугама и парковима.

Наложено је и да се заштитне маске и рукавице носе и у затвореном простору.

Продавнице у периоду од 8 до 10 сати ујутру и даље остају намењене само пензионерима и старијим особама, као и трудницама и особама са посебним потребама.

По новим правилима управници стамбених зграда дужни су да најмање два пута дневно дезинфикују често додириване површине, попут квака, прекидача за светло и тастера у лифту.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here