Mesto za reklamu
  1. 09. 2020.

Најављен је долазак председника САД Доналда Трампа током дана и очекује се потписивање економских споразума између Београда и Приштине.

Председник Србије Александар Вучић и премијер привремених косовских институција Авдулах Хоти потписаће договорене економске споразуме у присуству Трампа.

У документу нема тачке о узајамном признању.

Председник Вучић је синоћ после састанка са представницима Приштине у Белој кући рекао да је одбио тачку која говори о међусобном признању и да се она више неће појављивати у документима. Када је реч о економији, истакао је да има много добрих ствари о којима је могућ договор.

О састанцима одржаним претходног дана огласио се на друштвеној мрежи твитер амерички изасланик за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел који је навео да је дан био продуктиван.

​Када је реч о распореду за данас, председника Вучића очекује и сусрет са државним секретаром САД Мајком Помпеом.

Не зна се шта ће бити теме разговора, али се очекује да ће Вучић поменути заштиту црквених имања на КиМ и да ће подсетити Помпеа да Приштина већ годинама није спровела у дело оно што је потписала у Бриселу, а то је форммирање Заједнице српских општина – јављају светске агенције.

„Српска стварност“  

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here