Mesto za reklamu
  1. 01. 2022.

Осим на ковид амбуланте, поново расте притисак и на ковид болнице. И Дечији и Школски диспанзери бележе двоструко већи број заражене деце, у односу на претходне две недеље, а тешку епидемијску ситуацију, како упозоравају епидемиолози, додатно би могао да погорша и повратак деце у школе.

Вакцинација у целој земљи стагнира већ недељама, проценат од 58,8 одсто имунизоване популације који су примили само две вакцине, недовољан је за постизање колективног имунитета. И док су вакцинални пунктови празни, гужве у ковид амбулантама не јењавају.

Др Небојша Бохуцки, епидемиолог Завода за јавно здравље Суботица наводи “Сада је пети талас, кривац је омикрон, и он је довео до тога да за кратко време, за свега три недеље, број од око 200 нарастао на готово 2.000 на територији Севернобачког округа“

Расте број позитивних и у Кикинди, дневно се региструје стотинак новооболелих, тренутно је у том граду 773 активна случаја, а на Инфективном одељењу кикиндске болнице лечи се и једна беба. Никада већи број првих прегледа и у Средњем Банату. Од 1.650 активних случајева, 1.150 је само у Зрењанину, али охрабрује податак да болнички капацитети нису оптерећени.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here