Mesto za reklamu
  1. 12. 2018.

Дом културе „Грачаница“ и Удружење новинара Србије обавештавају грађанство да у читаоници „Даринка Јеврић“ Дома културе „Грачаница“ могу читати дневну и недељну штампу на српском језику. Грађани на Косову и Метохији су први пут од сукоба 1999. године, у оволико дугом периоду, остали без штампе. Подсећамо, да је због увођења таксе од 100 % на робу из централне Србије, коју су косовске институције увеле пре 20 дана, онемогућена и достава штампе.

Србима, Бошњацима, Горанцима и Албанцима ускраћено је право на информисање, а многима је онемогућена и дневна навика куповања штампе.

Удружење новинара Србије најоштрије је осудило овакво угрожавање права на информисање на матерњем језику, те је у сарадњи са Домом културе „Грачаница“ организовало набавку и достављање по једног примерка најтиражнијих дневних и недељних листова.

Дом културе „Грачаница“ обавештава све своје кориснике да од данас па све до укидања такси, у читаоници „Даринка Јеврић“ могу читати своје омиљене дневне и недељне новине од 12 до 19 часова.

„Српска стварност“ / УНС – Дом културе „Грачаница“ /

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here