Mesto za reklamu
  1. 08. 2021.

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић положио је данас у Kосовској Митровици камен темељац за градњу нове зграде Универзитета у Приштини, са привременим седиштем у том граду.

Поред Петковића, камен темељац су положили и ректор Универзитета Здравко Витошевић и председник Привременог органа Kосовске Митровице Александар Спирић.

Ново, савремено здање Универзитета простираће се на 10.575 квадрата и у њему ће на четири спрата бити распоређени Природно-математички факултет, Правни факултет, Економски факултет и зграда Ректората.

Петковић је том приликом истакао да се на нову зграду Универзитета чека пуне 22 године, и додао да је ово камен темељац слоге и јединства нашег народа на Kосмету.

Данас крећемо у реализацију овог најзначајнијег пројекта за наш опстанак и останак у покрајини, јер је ово здање зграда будућности, тамо где се школују наша деца и тамо где имамо могућности да напредујемо као народ у сваком смислу, указао је он.

Како је нагласио, реч је о инвестицији вредној 720 милиона динара коју је определила Влада Србије, преко Kанцеларије за Kосово и Метохију.

У згради ће се налазити учионице, кабинети, лабораторије, амфитетатри, који ће сви бити дигитализовани, навео је Петковић и оценио да ће ово бити један од најсавременијих објеката не само у Kосовској Митровици, већ и у целој Србији.

„Српска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here