Mesto za reklamu
  1. 06. 2022.

Бивша државна секретарка у Министарству унутрашњих послова Дијана Хркаловић и некадашњи министар полиције, а сада министар одбране Небојша Стефановић саслушани су данас у Сектору унутрашње контроле МУП-а. Хркаловић је саслушавана шест сати, док је Стефановић исказ давао скоро три сата.

Хркаловићева и Стефановић су испитани у оквиру поступања Сектора унутрашње контроле МУП-а по налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду за прикупљање информација и обавештења ради одговарајућих провера навода бивше државне секретарке Дијане Хркаловић.

Сектор унутрашње контроле позвао их је да изнесу сазнања ради оцене евентуалног постојања елемената кривичних дела из надлежности Вишег јавног тужилаштва у Београду, док у погледу евентуалног постојања елемената кривичних дела против службене дужности извршених од стране Хркаловићеве или Стефановића, искључиву надлежност има Тужилаштво за организовани криминал.

По налогу ВЈТ, Сектор унутрашње контроле ће прикупити и друге информације, обавити потребне разговоре и прибавити обавештења која су потребна у циљу утврђивања има ли елемената неког кривичног дела које је из надлежности Вишег јавног тужилаштва у Београду, пренео је Танјуг.

Медији су пренели да након саслушања Хркаловићева није давала изјаве, а да се Стефановић кратко обратио новинарима.

Он је рекао да мисли да је могао бар донекле да помогне „у смислу свих својих сазнања“ и изразио уверење да су неки детаљи „додатно расветљени“.

„Наравно то је даље у рукама тужилаштва, и тужилаштво ће и у овом и у свим другим процесима водити рачуна. Ја верујем да ће расветлити сваки од тих случајева и да ћемо доћи до потпуне истине. Имам потпуно поверење у наше државне органе, имају капацитет и снагу да то ураде“, навео је Стефановић.

Подсетимо, Дијана Хркаловић у интервјуу београдским медијима оптужила је Небојшу Стефановића за више тешких кривичних дела, између осталог да је „остваривао неовлашћени увид у садржај телефонске комуникације председника Србије Александра Вучића и чланова његове породице“, да је лично штитио клан Вељка Беливука и да је наместио случај „Јовањица“.

Хркаловићевој се суди по оптужби за трговину утицајем, а терети се да је искоришћавањем свог положаја у МУП-у кочила истраге и процесуирање криминалаца.

Апелациони суд укинуо одлуку о укидању кућног притвора Хркаловићки, чека се нова одлука

Апелациони суд у Београду укинуо је решење којим је бившој државној секретарки МУП-а Дијани Хркаловић недавно укинут кућни притвор уз електронски надзор, и наложио поновно одлучивање Специјалног суда.

Укинутим решењем, Хркаловићевој, оптуженој да је искоришћавањем свог положаја у МУП-у кочила истраге и процесуирање криминалаца, 6. јуна је укинут кућни притвор и одређена мера забране напуштања места боравишта, уз одузимање пасоша и обавезу да се сваког понедељка јавља у полицијску станицу на Вождовцу.

По налажењу Апелационог суда првостепено решење садржи битне повреде одбредаба кривичног поступка, имајући у виду да су разлози о чињеницама којима се првостепени суд руководио приликом доношења одлуке нејасни и у знатној мери противречни, рекла је за Танјуг портпаролка Апелационог суда Мирјана Пиљић.

„Сршска стварност“

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here